Google+
Facebook
üres

Mosható pelenka

Manapság olyan sokféle mosható pelenka kapható, hogy könnyen összezavarodhatnak azok, akik még nem, vagy csak keveset hallottak róla.

Nézz szét nálunk az infósarokban, ahol rengeteg információt találsz a pelenkarendszerekről, a különféle pelenkaanyagokról és ezek kezeléséről.

 

Mindegy, hogy már kezdettől mosható pelenkát használsz-e, vagy éppen most szeretnéd lecserélni az eldobható pelusokat: megéri jól informáltnak lenned. 

Milyen legyen a pelenka?

A pelenka alapvető eleme a kisbabák kelengyéjének. A pelenka évekig használatban lévő kiegészítő, mely biztosítja a babák számára a tisztaságot, a higiéniát és a jó közérzetet, egészen addig, míg önállóan nem lesznek képesek a WC használatára. Éppen ezért nem mindegy, milyen pelenka mellett teszi le a voksát a szülő.

Az örök dilemma, hogy eldobható vagy mosható pelenkát vásároljunk? A mosható pelenkák iránt sokan vegyes érzelmekkel közelítenek, pedig több előnyük van az eldobható darabokkal szemben.

A mosható pelenka elsősorban sokkal gazdaságosabb és így hosszú távon olcsóbb is, hiszen nem kell folyton újat venni. Mivel mosható, puha pamut anyagból készül, ez pedig bársonyosabb, lágyabb érzés a baba érzékeny bőrének, mint a szintetikus anyagból készült pelenkák viselése. A mosható pelenka használatával ráadásul a környezetet sem terheljük, így ezzel a darabbal is növelhetjük a háztartás ökobarát jellegét.

Meggyőztünk? Vedd fel velünk a kapcsolatot és válaszd azt, ami a babádnak a legjobb! Kérdéseiddel bátran keress fel minket!