Google+
Facebook
üres

Manduca Nyereményjáték

 

Igen! Jól látod :) Nyerhetsz egy Manducát, méghozzá a legújabb Vividredet limitált  színben. 

Olvasd el a részvételi lehetőséget és kapcsolódj be a játékunkba! Oszd meg, hogy minél többen részt vehessenek benne!

Vividred limitált csatos hordozó Manduca

 

Miért használjunk mosható pelenkát?

 

 

Földünk megőrzése a következő generáció számára

A világon rengeteg szemét termelődik és egyre nehezebb az eltakarításukról is gondoskodni. Amíg gyermekünk szobatisztává érik, 2,5 3 éves korára, addigra 1 tonna pelenkaszemét termelődik. Egy baba a szobatisztaságig minimum (napi 6 pelenkát számolva) 5400 db eldobható pelenkát termel, ami a környezet és a pénztárcánk szempontjából sem kevés. 5400x60 Ft-tal=324.000.- Ft (minimum 60 Ft/ db/pelenka) 

 

A babavárás az egyik legszebb időszak egy nő életében. Amint megérkezik az új jövevény, a boldog várakozás hónapjait felváltja az etetés, altatás, tisztába tevés és fürdetés körforgása. Ilyenkor már teljesen megváltozik a szülők életvitele is, minden a baba körül forog, az Ő szükségleteit igyekeznek kielégíteni és boldogságát megteremteni.

A mellgyulladás és lehetésges megoldása szoptatás alatt

 

A legfélőbb probléma lehet a szoptatás alatt a mellgyulladás. A legtöbben úgy gondolják, hogy a kialakulása alatt nem lehet szoptatni és a legtöbbször abba is kell hagyni teljesen. Tényleg fájdalmas és kellemetlen probléma a mellfeszülés, a csomó a mellben, amely a mellgyulladás kialakulására utal. A legjobb hír, hogy ez az állapot gyógyítható anélkül, hogy a szoptatást abba kellene hagyni! :)

szoptatás

Kép

http://joababanak.hu/regi/webaruhaz/intimhigienia/moshato-betetek

Biztonságérzet és védelem a nehéz napokon is!

 

Napjainkban számos tampon és betét típus közül válogathatunk, hogy komfortosan érezhessük magunkat a nehéz napokon is. Elsőre talán meglepőnek tűnhet egy mosható típus, hiszen erről gyakran elavult termékek juthatnak eszünkbe.

 

 

A csatosok és meitai-ok használatában két irányzat él egymás mellett: a bugyrosított és a bugyor nélküli kötés. Ahogy a neve is sejteti, a különbség elsősorban abban áll, hogy a baba popsija a derékpánt felső széléhez, vagy az alá kerül-e, és ennek megfelelően a hordozóeszköz testrésze képez-e a baba feneke, combja által kitöltött „bugyrot”, vagy nem.

Kisgyerekes szülőknek  a kialvatlanság már talán életformává válik. Nagyon nehéz, amikor az ember tévelyegve, szinte félálomba végzi a dolgát és napi teendőit. Mindent megpróbál, elolvassa az idevonatkozó könyvek egyrészét, majd rájön:

Némelyik valóban elmehet a fenébe!!

Szeretettel ajánlom a figyelmetekbe!

kép innen

Minden szülő számára fontos, hogy a gyremeke egészséges legyen. Az egészségünk egy része az ételeinkben rejlik, nem hiába mondják: "Az vagy,amit megeszel." :)

Továbbra is várjuk receptötleteiteket, ha van kedvetek kedvenc recepteiteket más Anyukákkal és Apukákkal is megosztani! 

Köszönjük!

 kép innen

Kisgyermekek alvásáról: Anya aludni akar!

 

Az alvás,pontosabban az alvás hiány minden szülőt megvisel. Holott gyakran megesik, hogy kisgyerekek mellett éppen abból jut kevesebb a szervezetünknek.

Egy angol felmérés szerint a kisgyerekes szülők egy év alatt 300 óra éjszakai nem alvást gyűjtenek össze. A nemalvás egyik következménnye a figyelemzavar.

Aki nem alszik eleget, az nyűgös, ideges, ingerlékeny és feledékeny. De nemcsak az idegrendszerünk sínyli meg a nemalvást, hanem az immunrendszerünk, így ha állandósul a fáradság, akkor gyakrabban lesz beteg is az ember.

kép innen

 

 

 

A kicsi újszülött babák hordozása egyszerre nehéz és könnyű is. Nehéz, mert olyan picik és törékenyek, főleg az első időszakban. A babahordozás viszont nagyon fejlesztő és rendkívüli közeli kapcsolatba tudja hozni az Anyát/Apát a babájával.

Remek számos és más előnye is van, a teljesség igénye nélkül:

  • tejtermelést serkentő hatású
  • kevesebb sírás
  • kompetencia növekedése az újdonsült szülőknél

 

Nem, nem írtuk el a címet, nem véletlenül írtunk az igény szerinti szoptatás helyett igény szerinti hordozást. Az „igény szerinti” jelzővel tényleg a hordozásról szeretnénk valami számunkra fontosat elmondani.

De mielőtt ezt megtennénk, böngésszük át együtt, ki hogyan használja az igény szerinti hordozás kifejezést.

Miért előnyös a babahordozó kendő?

Napjainkban nem véletlenül válik egyre divatosabbá és elfogadottabbá a babahordozó kendő használata: a gyermek lelki és testi fejlődésének is hasznos.

 

Milyen a jó kismamaruha?

A gyermekáldás a legszebb életesemények egyike. Ez a kilenc hónap arról szól, hogy a kismama mindent megtesz azért, hogy születendő gyermeke egészséges legyen, kerüli a stresszt, egészségesen táplálkozik, felkészül az új feladatra. Ezt az új állapotot megteremteni és fenntartani a kismama feladata.

Az olyan apróságnak tűnő dolgokkal, mint a kismamaruhák kiválasztása, is sokat tehet ennek a célnak a megvalósításáért. De milyen is az ideális kismamaruha?

Kényelmes és biztonságos utazás a legkisebbeknek

Szülőként a legjobbat szeretnénk nyújtani a gyermekünknek: örömöt, jólétet, biztonságot, szeretetet, boldogságot. A csecsemők életének első éveiben mindez igazán egyszerűen megvalósítható, ugyanis a szülő állandó közelsége megnyugtatja a kicsiket és pozitív hatással van rájuk.

A joababanak.hu webáruházban is szeretnénk lehetővé tenni, hogy ki tudd próbálni vásárlás előtt a különböző eszközöket!

A polcainkon szereplő eszközök most már kölcsönözhetők is!

Keress bátran, ha szeretnéd kölcsönözni bármelyik eszközt, érdeklődj a részletekről.

Lehetőség van most már babahordozási tanácsadóval konzultálni a vásárlás előtt. Kérdezd tanácsadónkat, aki örömmel áll rendelkezésedre minden hordozással kapcsolatos kérdésedre!

A karikás kendőből is több fajta méret létezik. Nagy általánosságban van egy standard méret,ami nem mindig állandó, ez általában 180-220 cm között van. A Hoppediz karikás kendő kb.220 cm.

A karikás kendőt Apukák is szívesebben használják, tehát érdemes akkorát venni, hogy rájuk is jó legyen. A 180-220 cm-es karikás kendő jó szokott lenni.
Mégis sokszor bizonytalanok vagyunk, mekkorát vegyünk, mekkorát érdemes, hogy ne legyen se kicsi se túl hosszú.


A kötődő nevelés kemény dolog, ha nem kötődsz kötődően nevelőkhöz
 
Szerző: Sarah, 2013. május 3. 

A kötődő nevelés egyenes utat jelent a nem fogom azt mondani, hogy a bukáshoz, szóval a nagy nehézségek felé” -mondja Jasmine Homer (watoday.com.au)


Úgy startolni egy 42 kilométeres maratonon, mintha 5 kilométeres távra számítanál, az egyenes utat jelent a  nem fogom azt mondani, hogy a bukáshoz, szóval a nagy nehézségek felé.  Ha pedig olyan futócsapattal edzel, akik sprinterek vagy az 5 kilométeres távra készülnek, akkor nagy nehézségek elé nézel. Ha pedig azon a bizonyos maratonon ezekkel a sprinterekkel és 5 kilométeres távot futókkal egyszerre rajtolsz... akkor tényleg nagy nehézségek elé nézel. Olyan gyorsan kezdesz majd futni, ahogy csak bírsz, hogy ne maradj le azoktól a társaidtól, akik rövidebb távot futnak.

 

Egy pici baba hordozása egyszerre nehéz és könnyű is. Azért nehéz, mert picinek, törékenynek érezzük és bizonytalanabbak vagyunk abban, hogy jó-e Neki, biztos rendben van-e. Azért könnyű (könnyebb), mert nem rúgja szét a készülő kötést, nem homorít ki a kendőből, hordozóból.

Elakadási pont lehet,  ha úgy érezzük,(ez már pici korban is) sír , "nem szereti a hordozást", elbizonytalanodtunk, és inkább nem tesszük eszközbe, mert tiltakozik a gyerkőc. (Ezért fontos, az is hogy olyan eszközt válasszunk, amiben Mi magunk szívesen hordozunk!)

 

 

A rugalmas kendő szintén egy hosszú (többnyire 4,6-5,5m) hordozókendő, anyaga azonban nem szövött, hanem elasztikus, általában pamut, sokszor biopamut. Szépen követi a test és a baba vonalát, rugalmasságánál fogva nagyon egyszerű megkötni a testünkön, majd belehelyezni a babát az előre megkötött kendőbe.

Az új pelenkák és pelenkabetétek nedvszívó képessége:

Az első használat előtt mindenképpen mosd ki a pelenkákat. Első alkalommal 40-60 fokon mosd őket és legjobb, ha nem is egy, de mindjárt 2-3 mosáson túlesnek.

Azok a pelenkák, amelyek kenderből vagy bambusz-viszkózból készülnek, csak bizonyos idő elteltével válnak igazán jó nedvszívóvá. De még a pamutnak is szüksége van egy kis időre. Amíg a pelenkák nem érik el teljes nedvszívó képességüket, addig jobb, ha gyakrabban pelenkázol, és/vagy több pelenkabetétet teszel a pelusba.

2009 februárjában a Szoptatást Támogató Nemzeti Bizottság pályázatot írt ki a „Bababarát Kórház” cím megszerzésére és megtartására. A cím nem határozatlan ideig érvényes, csak 3 évre, utána a kórháznak ismét bizonyítania kell megfelelését. A következő kórházak szerezték meg, illetve tartották meg a „Bababarát” címet: Tovább
A „bababarát” kórházak elkötelezik magukat a WHO-nak az anyatejet helyettesítő termékekre vonatkozó nemzetközi kódexének ajánlásai mellett. E kódex szerint a kórházban és a szülészeteken is tilos tápszert ajándékozni vagy kedvezményesen árusítani. Az alábbi, Torontóban készült tanulmányban olvashatsz arról, hogy a kórház elhagyása után mennyire befolyásolhatják a szoptatás sikerét ezek az ingyenes próbacsomagok... Tovább
Szinte hihetetlen! A statisztikák szerint a nők 75%-a rossz méretű melltartót hord!

Amikor szoptatunk és a mellméret akár egy nap alatt (néha akár egy óra alatt is!) egy kosárméretnyit is változik, akkor a szoptatós melltartó tényleg legyen a lehető legjobb minőségű, hogy elkerülhessük a tejpangás vagy a mellgyulladás kialakulását.

Jean Liedloff - Az elveszett boldogság nyomában

A könyv pszichológus szerzője megfigyelései alapján írja le a kontinuum-elvet, amelyben a boldogság nem egy elérendű cél, hanem egy természetes állapot.

Venezuela dzsungeleiben egy fiatal amerikai felkeresi a ma is kő körszaki körülmények között élő jekána indiánokat.

Szakértők véleménye szerint hatása a bőrrel való gyengéd érintkezésen alapul. A bőr a legnagyobb szervünk. A gyógygyapjú számtalan finom szálacskájával élénkíti a kapilláris vérkeringést, így nyújtva támogatást a test saját erejének....
(Vissza az első interjú első részéhez --> kattins ide)


Az első interjú második része:

EP: Mit tettek ezek az indiánok, akiket ön ilyen jól megismert, ahelyett, hogy elválasztották volna maguktól a gyermeküket és harcoltak volna velük, mit tettek e helyett?

 


A bambusz a mi szélességi körünkön is egyre növekvő népszerűségnek örvend és mind több kertben ültetik el. Azonban alig néhányan vannak tisztában azzal, hogy mennyire sokrétűen használható fel ez a növény....

{mosimage} 

Jean Liedloff, a „kontinuum elmélet” megalkotója New Yorkból származik és jelenleg egy lakóhajón él macskáival a kaliforniai Sausalitoban. A fiatal nőket oktató Drew Szeminárium elvégzése után a Cornell Egyetemen tanult, de a diploma megszerzése előtt megkezdte utazásait, így az egyetemet sosem végezte el.
A venezuelai yequana-indiánoknál tett öt expedíció után a nagy sikert arató „Az elveszett boldogság nyomában” című könyvében foglalta írásba megfigyeléseit. (A könyv eredeti címe: The Continuum Concept.)

Kötödő nevelés - Attachment Parenting

A fogalom a fejlődéspszichológiából származik, és William Sears gyermekorvos és felesége, Martha alkotta meg.

Nem nevelési stílusról van szó, annak eredeti értelmében, hanem sokkal inkábba gyermekhez és a gyermek szükségleteihez való alapvető viszonyról. Arról, hogy a gyermekre bízzuk magunkat, szoros kapcsolatot alakítsunk ki vele és szeretetteljesen és odaadóan gondozzuk.
A kizárólagos szoptatás a gyermek táplálásának leginkább előnyben részesített módja az élet első hat hónapjában, az első és második életévben is tovább folytatott szoptatás pedig számos előnyt biztosít az anya és a csecsemő számára.

A karikás kendő olyan babahordozó eszköz, amely kiváló csípőn hordozáshoz, átmenetet képezve a háton hordozáshoz. Kiegészítő babahordozó, kis csomag és a útközben is gyorsan előkapható.
Egy 2,70 m-es rövid kendőből, vagy még inkább hordozókendő-anyagból egy kis ügyességgel és egy varrógép segítségével magad is készíthetsz karikás kendőt.
(Ha a karikás kendőt nem varrni, hanem csak kötni szeretnéd, akkor kövesd ezt a linket: RingSling - varrás nélkül)
 
 
Ima karikás kendő Didymos
Hogyan készíthetsz hordozókendőből RingSling-et varrás nélkül
- útmutató -


Ha már van rövid hordozókendőd (például egy 2,70 m hosszú), varrás nélkül is átalakíthatod RingSling-gé. A gyűrűk előnyét a feszesre húzásnál érezheted. A megfelelő feszesség beállításához elegendő meghúznod a kendő szabad végét. A gyűrűk szorosan tartják a kendőt, így az nem csúszkál. A gyűrűket nálunk vásárolhatod meg.

A legtöbb hordozókendő gyártó valamivel hosszabbra hagyja, mint a jelzett méret, hiszen az első mosás alkalmával a kendő kis mértékben összemegy, ezért pl. egy 460 vagy egy 470 cm hosszú kendő közti hosszkülönbség a hordozás szempontjából jelentéktelen.

Nézd meg a HORDOZÁSI POZÍCIÓK és az egyes pozíciókhoz MINIMÁLISAN SZÜKSÉGES KENDŐHOSSZ  táblazatot.

A „gyermekek hordozása” történetének témájában olyan ábrázolásokat találhatunk, amelyek főként a népesség szegényebb rétegét mutatják be. Az emberek minden időben úton voltak – vándorlás vagy munka közben – és a gyermekeiket magukkal kellett vinniük. A babakocsit csak a 19. század végén találták ki.

Kérdések és válaszok

Szabad egy újszülöttet függőleges pozícióban hordozókendőben hordozni?

Igen. Ha a baba szorosan van a kendőben. Ekkor ugyanis a kendő stabilan és biztonságosan tartja a kicsi hátát és fejét. A kendőt úgy kell megkötni, hogy jól megtámassza és megtartsa a kisbaba fejét. Később is – amikor a poronty már tudja tartani a buksiját – ügyelj rá, hogy ha a baba elalszik, akkor a kobakját megtartsa a kendő.

Függőleges pozíció több szempontból előnyös a baba számára. Ortopédiai szempontból a terpesztartás és a felhúzott térdek segítik és előnyös irányba terelik a babák csípőfejlődését, illetve ezzel összefüggésben a fiziológiás, kornak megfelelő gerinctartást is biztosítja.

Az Elimination Communication ( = űrítés-kommunicáció vagy EC-nek szoktuk nevezni), a hagyományos pelenkázás alternatívája. Az ősi gyakorlatot néhány éve fedezte fel újra a nyugati világ és egyre több szülő gyakorolja.

Amikor egy kisbaba megszületik, éppúgy jelzi a kiválasztás iránti szükségletét, ahogyan azt is jelzi, ha enne, aludna, vagy testkontaktusra vágyik. A világ nagy részén megszokottnak számít, hogy erre a szükségletre reagálnak.