Google+
Facebook
üres

Szoptatás


A mellgyulladás és lehetésges megoldása szoptatás alatt

 

A legfélőbb probléma lehet a szoptatás alatt a mellgyulladás. A legtöbben úgy gondolják, hogy a kialakulása alatt nem lehet szoptatni és a legtöbbször abba is kell hagyni teljesen. Tényleg fájdalmas és kellemetlen probléma a mellfeszülés, a csomó a mellben, amely a mellgyulladás kialakulására utal. A legjobb hír, hogy ez az állapot gyógyítható anélkül, hogy a szoptatást abba kellene hagyni! :)

szoptatás

Kép

2009 februárjában a Szoptatást Támogató Nemzeti Bizottság pályázatot írt ki a „Bababarát Kórház” cím megszerzésére és megtartására. A cím nem határozatlan ideig érvényes, csak 3 évre, utána a kórháznak ismét bizonyítania kell megfelelését. A következő kórházak szerezték meg, illetve tartották meg a „Bababarát” címet: Tovább
A „bababarát” kórházak elkötelezik magukat a WHO-nak az anyatejet helyettesítő termékekre vonatkozó nemzetközi kódexének ajánlásai mellett. E kódex szerint a kórházban és a szülészeteken is tilos tápszert ajándékozni vagy kedvezményesen árusítani. Az alábbi, Torontóban készült tanulmányban olvashatsz arról, hogy a kórház elhagyása után mennyire befolyásolhatják a szoptatás sikerét ezek az ingyenes próbacsomagok... Tovább
Szinte hihetetlen! A statisztikák szerint a nők 75%-a rossz méretű melltartót hord!

Amikor szoptatunk és a mellméret akár egy nap alatt (néha akár egy óra alatt is!) egy kosárméretnyit is változik, akkor a szoptatós melltartó tényleg legyen a lehető legjobb minőségű, hogy elkerülhessük a tejpangás vagy a mellgyulladás kialakulását.
A kizárólagos szoptatás a gyermek táplálásának leginkább előnyben részesített módja az élet első hat hónapjában, az első és második életévben is tovább folytatott szoptatás pedig számos előnyt biztosít az anya és a csecsemő számára.