Google+
Facebook
üres

Miért használjunk mosható pelenkát?

Miért használjunk mosható pelenkát?

 

 

Földünk megőrzése a következő generáció számára

A világon rengeteg szemét termelődik és egyre nehezebb az eltakarításukról is gondoskodni. Amíg gyermekünk szobatisztává érik, 2,5 3 éves korára, addigra 1 tonna pelenkaszemét termelődik. Egy baba a szobatisztaságig minimum (napi 6 pelenkát számolva) 5400 db eldobható pelenkát termel, ami a környezet és a pénztárcánk szempontjából sem kevés. 5400x60 Ft-tal=324.000.- Ft (minimum 60 Ft/ db/pelenka) 

Miért használjunk mosható pelenkát?

 

Mennyit spórolhatunk?

A textilpelenkák, mosható pelenkák egyértelműen előnyösebbek, mint az eldobható pelenkák. Az egész pelenkázási időszakra számolva kb. 150.000-250.000 Ft közötti összeget takaríthatunk meg, ha mosható pelenkát használunk.

A környezetvédelmi és anyagi szempontokon túl, a babánk érdekében is érdemes átgondolnunk, hogy milyen pelenkát használunk. 2-3 évig pelenkázzuk Őket napi 24 órában, általában eldobható pelenkába.

De milyen anyagokból is áll az eldobható pelenka?

Kívülről befelé haladva az anyagösszetétele: polipropilén, papír, cellulózőrlemény (duzzadó zselével: nátrium-poliakrilát), papír, nedvességzáró polietilén fólia. Ezen kívül tartalmaz még ragasztót és gumit. A pelenkákat, hogy fehérek legyenek, klórozzák, így elég sok vegyi eljáráson megy keresztül, mire eljut Hozzánk a vásárlókhoz. Ami azért aggasztó, mert ezzel érintkezik közvetlenül a babánk popója és a lebomlásuk is rengeteg idő, amivel óriási megterhelést jelent a Földenek.

 Az eldobható pelenkát főként utazáshoz találták ki, hogy könnyebb legyen a babával az utazás. Csak annyira elterjedt, hogy már az átlagember csak azt használja, nem is tudván azt, hogy mekkora megterhelést jelent ez a környezetünk számára és babánk bőre számára. Elgondolkodtató, hogy az eldobható pelenka krém nélkül nem használható, míg a mosható pelenkát csak krám nálkül érdemes használni! A Mosható pelenka használatával jóval kevesebb pelenkakiütéssel kell számolnunk.

Mennyi pelenkára lesz szükség?

Minél több, annál jobb, mivel akkor ritkábban kell mosni. 20-25 db All-In-One pelenka(4 kg-16 kg-ig) már elegendő egy kisbaba számára. A POP-IN 20-as pelenka szettje minden kiegészítőt tartalmaz, ami szükséges a pelenkázáshoz. A papírbetét használatával a széklet WC-be helyezése is gyerekjáték. 20 db pelenka mellett, már elegendő 2 naponta mosni, szennyezettségtől függően 40-60 fokon. A PUL pelenka külsőkből kevesebbet kell venni, viszont a belsőkből itt is érdemes többet, legalább 20 darabot is megvásárolni. A mosható pelenka használatával a baba bőréhez finom, puha tapintású anyag ér, ami kellemes viselet és nagyon bőrbarát is. A krémek használata teljesen elhagyható, hiszen szellős, légáteresztő anyag használatával a kipirosodások előfordulása is csökken.

Használata

A pelenka külsőbe bekapcsoljuk a belsőt és már adhatjuk is a babára. Több fajta pelenkarendszer létezik. A POP-IN egy egyszerű, népszerű mosható pelenkarendszer. A POP-IN pelenka teljesen ugyanúgy működik, ahogy az eldobható, rátesszük a babára és pár óra múlva levesszük, majd újat adunk rá, a használtakat pedig kimossuk és kész. 40-60 fokon kímélő mosószerrel egyszerűen normál programon moshatók.

Tárolás

A tárolása történhet nedvesen és szárazon. Kiöblítés után, ha nedvesen tároljuk, akkor pár csepp teafa olajos vízbe áztatjuk fedeles vödörben a mosásig. A szárazon tárolásnál a pelenkákat szintén kiöblítjük, de nem áztatjuk vízbe, csak kicsavarva tesszük egy fedeles vödörbe.(a 2.megoldás ajánlott a bambusz betéteknél)

Egyszerűen spórolhatunk vele, mindamellett nagyon környezetbarát is, ha kimossuk, és nem eldobjuk. A mosható pelenka használatával sokat tehetünk a környezetünk megőrzéséért és gyermekünk bababőrének megkíméléséért.

Ügyfélszolgálat: +364287838

Webáruház: http://.joababanak.hu/