Google+
Facebook
üres

Pelenkázás


Miért használjunk mosható pelenkát?

 

 

Földünk megőrzése a következő generáció számára

A világon rengeteg szemét termelődik és egyre nehezebb az eltakarításukról is gondoskodni. Amíg gyermekünk szobatisztává érik, 2,5 3 éves korára, addigra 1 tonna pelenkaszemét termelődik. Egy baba a szobatisztaságig minimum (napi 6 pelenkát számolva) 5400 db eldobható pelenkát termel, ami a környezet és a pénztárcánk szempontjából sem kevés. 5400x60 Ft-tal=324.000.- Ft (minimum 60 Ft/ db/pelenka) 

Az új pelenkák és pelenkabetétek nedvszívó képessége:

Az első használat előtt mindenképpen mosd ki a pelenkákat. Első alkalommal 40-60 fokon mosd őket és legjobb, ha nem is egy, de mindjárt 2-3 mosáson túlesnek.

Azok a pelenkák, amelyek kenderből vagy bambusz-viszkózból készülnek, csak bizonyos idő elteltével válnak igazán jó nedvszívóvá. De még a pamutnak is szüksége van egy kis időre. Amíg a pelenkák nem érik el teljes nedvszívó képességüket, addig jobb, ha gyakrabban pelenkázol, és/vagy több pelenkabetétet teszel a pelusba.

Szakértők véleménye szerint hatása a bőrrel való gyengéd érintkezésen alapul. A bőr a legnagyobb szervünk. A gyógygyapjú számtalan finom szálacskájával élénkíti a kapilláris vérkeringést, így nyújtva támogatást a test saját erejének....

 


A bambusz a mi szélességi körünkön is egyre növekvő népszerűségnek örvend és mind több kertben ültetik el. Azonban alig néhányan vannak tisztában azzal, hogy mennyire sokrétűen használható fel ez a növény....

Az Elimination Communication ( = űrítés-kommunicáció vagy EC-nek szoktuk nevezni), a hagyományos pelenkázás alternatívája. Az ősi gyakorlatot néhány éve fedezte fel újra a nyugati világ és egyre több szülő gyakorolja.

Amikor egy kisbaba megszületik, éppúgy jelzi a kiválasztás iránti szükségletét, ahogyan azt is jelzi, ha enne, aludna, vagy testkontaktusra vágyik. A világ nagy részén megszokottnak számít, hogy erre a szükségletre reagálnak.