Google+
Facebook
üres
Az újszülött babák biztonságos hordozásáról

Az újszülött babák biztonságos hordozásáról

 

A kicsi újszülött babák hordozása egyszerre nehéz és könnyű is. Nehéz, mert olyan picik és törékenyek, főleg az első időszakban. A babahordozás viszont nagyon fejlesztő és rendkívüli közeli kapcsolatba tudja hozni az Anyát/Apát a babájával.

Remek számos és más előnye is van, a teljesség igénye nélkül:

  • tejtermelést serkentő hatású
  • kevesebb sírás
  • kompetencia növekedése az újdonsült szülőknél

 

Ezért a számos előnyért nagyon támogatható a babahordozás elterjesztése, hogy minél több család tudjon élni ezzel a páratlan lehetőséggel!

A biztonságos hordozásért a következő 3 tippel szeretnénk segíteni abban, hogy minél hamarabb merjenek elkezdeni hordozni a szülők:

  1. A légutak szabad átáramlását leginkább függőleges pozícióban hordozott babánál tudjuk elérni. A kisbaba teste nem roskadhat össze a hordozóeszközben, ezt  pedig a kellő szorosság kialakításával tudjuk elérni. A kellő szorosságot, úgy állapíthatjuk meg, ha óvatosan előrhajolunk, a baba teste nem távolodhat el tőlünk 1 cm nagyobb távolságban.Ha úgy érezzük, szoros, nem kényelmes, nehezen kapunk levegőt mi magunk, akkor az a kötés túl szoros lett, lazítsunk rajta.
  2. Teljes mértékben támogatja az újszülött gerincének fejlődését, ha az eszközünkben a gömbölyű gerinctartást alakítjuk ki. Ez az újszülött kisbabák teljesen természetes, fiziológiás tartása, ez a pozíció nagyon kényelmes a számukra. Emelett figyeljünk rá, hogy a lábai felhúzott terpesztett (guggoló) tartásban álljanak, a feneke lejjebb legyen mint a térde, ezzel támogatva a kényelmes begömbölyített pozíciót.
  3. A bab a testünkön legyen olyan magasan, hogy figyelemmel tudjuk kísérni az arcát. A hordozó eszközzel támasszuk olyan magasan a fejét, hogy az ne tudjon hátrabilleni, csuklani. 

Finom puha, erős kendőket ajánlunk a kicsi babáknak:

Didymos,Díva, Hoppediz szövött hordozókendők, Rugalmas hordozókendők, Karikás kendők

A következő kendő kötések újszülött hordozásához:

  • Belül zsebes kötés:

-tökéletesen támogatja az újszülött babák fiziológiás tartását

-nagyon egyszerű a megtanulása egy kezdő számára is

-egyszerűen kivitelezhető benne a baba szoptatása/a baba leengedésével/

-Kényelmes használatához legalább 4,60 cm méretű kendő szükséges hozzá

VIDEÓ a használatához

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ha segítségre van szükséged keress bátran benünnket, vagy a facebookon a hordozást támogató csoportban is kérdezhetsz, miután jelentkeztél a csoportba!

https://www.facebook.com/groups/kerdezzfelelek/