Google+
Facebook
üres

Csalló Nóra

Csalló Nóra


A kötődő nevelés kemény dolog, ha nem kötődsz kötődően nevelőkhöz
 
Szerző: Sarah, 2013. május 3. 

A kötődő nevelés egyenes utat jelent a nem fogom azt mondani, hogy a bukáshoz, szóval a nagy nehézségek felé” -mondja Jasmine Homer (watoday.com.au)


Úgy startolni egy 42 kilométeres maratonon, mintha 5 kilométeres távra számítanál, az egyenes utat jelent a  nem fogom azt mondani, hogy a bukáshoz, szóval a nagy nehézségek felé.  Ha pedig olyan futócsapattal edzel, akik sprinterek vagy az 5 kilométeres távra készülnek, akkor nagy nehézségek elé nézel. Ha pedig azon a bizonyos maratonon ezekkel a sprinterekkel és 5 kilométeres távot futókkal egyszerre rajtolsz... akkor tényleg nagy nehézségek elé nézel. Olyan gyorsan kezdesz majd futni, ahogy csak bírsz, hogy ne maradj le azoktól a társaidtól, akik rövidebb távot futnak.

2010. július 14., szerda 12:53

Bababarát kórházak Magyarországon

2009 februárjában a Szoptatást Támogató Nemzeti Bizottság pályázatot írt ki a „Bababarát Kórház” cím megszerzésére és megtartására. A cím nem határozatlan ideig érvényes, csak 3 évre, utána a kórháznak ismét bizonyítania kell megfelelését. A következő kórházak szerezték meg, illetve tartották meg a „Bababarát” címet: Tovább
2010. július 12., hétfő 13:21

Az ingyenes minta tönkreteszi a szoptatást

A „bababarát” kórházak elkötelezik magukat a WHO-nak az anyatejet helyettesítő termékekre vonatkozó nemzetközi kódexének ajánlásai mellett. E kódex szerint a kórházban és a szülészeteken is tilos tápszert ajándékozni vagy kedvezményesen árusítani. Az alábbi, Torontóban készült tanulmányban olvashatsz arról, hogy a kórház elhagyása után mennyire befolyásolhatják a szoptatás sikerét ezek az ingyenes próbacsomagok... Tovább
Szinte hihetetlen! A statisztikák szerint a nők 75%-a rossz méretű melltartót hord!

Amikor szoptatunk és a mellméret akár egy nap alatt (néha akár egy óra alatt is!) egy kosárméretnyit is változik, akkor a szoptatós melltartó tényleg legyen a lehető legjobb minőségű, hogy elkerülhessük a tejpangás vagy a mellgyulladás kialakulását.
2010. április 30., péntek 12:31

Miről szól a kontinuum elv?

Jean Liedloff - Az elveszett boldogság nyomában

A könyv pszichológus szerzője megfigyelései alapján írja le a kontinuum-elvet, amelyben a boldogság nem egy elérendű cél, hanem egy természetes állapot.

Venezuela dzsungeleiben egy fiatal amerikai felkeresi a ma is kő körszaki körülmények között élő jekána indiánokat.

2010. április 28., szerda 10:16

Gyakran ismételt kérdések

Fizetési módok

1. Bankkártyás fizetés:(átmenetileg szünetel)
Elfogadott kártyák: MasterCard, VISA és VISA Electron (az Electron csak abban az esetben, ha azt a kibocsátó bank engedélyezi), valamint internetes használatra alkalmas webkártyák.

2. Banki átutalás:
Átutalás esetén a csomag házhoz szállítását a teljes vételár számlánkra történő beérkeztét követően kezdjük meg.
Kedvezményezett neve és számlaszáma:
Magánút Kft. 50800128-11124522 Szigetvári Takarék

3. Utánvét (készpénzes fizetés a futárnak):
A megrendelés ellenértékét utánvéttel a házhoz szállítást végző futárnak kell kifizetni.

Szállítás

Ki végzi a szállítást és mi a házhozszállítás díja?
A megrendeléseket Magyarország egész területén a MPL Postafutárral szállítjuk házhoz, a megrendelés során megadott címre. A házhoz szállítás díja Budapesten és vidéken egyaránt 990 Ft.

Ingyenes szállítás
25000 Ft feletti megrendelés esetén a házhoz szállítás ingyenes.

Személyesen át lehet venni a terméket?
Nem. Jelenleg csak postai úton kézbesítjük a megrendeléseket.

Mikor küldjük ki a csomagot?
A raktáron lévő termékek kiszállítását 1-3 munkanappal a megrendelés kifizetése után kezdjük meg. Az MPL(Magyar Posta)Futárszolgálat a feladástól számítva 1-2 munkanapon belül kézbesíti a csomagot.

Kapok értesítést a kiküldésről?
Igen. A kézbesítést megelőző munkanapon e-mailben értesítjük a megrendelőt a kiszállítás megtörténtéről.

Más címre lehet szállíttatni a csomagot?
Igen, A rendelés során külön megadható a számlázási cím és külön a kiszállítási cím is, ahova a csomag szállítását kéri.

Elállás a vásárlástól
A vevő jogosult a megrendelést követően a kiszállítás időpontjáig a vásárlástól elállni. Ezt az igényét az Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen jelezheti.
2010. március 17., szerda 11:15

A gyógygyapjú alkalmazása

Szakértők véleménye szerint hatása a bőrrel való gyengéd érintkezésen alapul. A bőr a legnagyobb szervünk. A gyógygyapjú számtalan finom szálacskájával élénkíti a kapilláris vérkeringést, így nyújtva támogatást a test saját erejének....
2010. március 07., vasárnap 19:43

Interjúk Jean Liedloff-fal, 2. rész

(Vissza az első interjú első részéhez --> kattins ide)


Az első interjú második része:

EP: Mit tettek ezek az indiánok, akiket ön ilyen jól megismert, ahelyett, hogy elválasztották volna maguktól a gyermeküket és harcoltak volna velük, mit tettek e helyett?
2010. február 16., kedd 09:12

Interjúk Jean Liedloff-fal, 1. rész


{mosimage} 

Jean Liedloff, a „kontinuum elmélet” megalkotója New Yorkból származik és jelenleg egy lakóhajón él macskáival a kaliforniai Sausalitoban. A fiatal nőket oktató Drew Szeminárium elvégzése után a Cornell Egyetemen tanult, de a diploma megszerzése előtt megkezdte utazásait, így az egyetemet sosem végezte el.
A venezuelai yequana-indiánoknál tett öt expedíció után a nagy sikert arató „Az elveszett boldogság nyomában” című könyvében foglalta írásba megfigyeléseit. (A könyv eredeti címe: The Continuum Concept.)

2010. február 03., szerda 15:12

Mit jelent a kötödő nevelés?

Kötödő nevelés - Attachment Parenting

A fogalom a fejlődéspszichológiából származik, és William Sears gyermekorvos és felesége, Martha alkotta meg.

Nem nevelési stílusról van szó, annak eredeti értelmében, hanem sokkal inkábba gyermekhez és a gyermek szükségleteihez való alapvető viszonyról. Arról, hogy a gyermekre bízzuk magunkat, szoros kapcsolatot alakítsunk ki vele és szeretetteljesen és odaadóan gondozzuk.