Google+
Facebook
üres
Babakonyha

Babakonyha

Minden szülő számára fontos, hogy a gyremeke egészséges legyen. Az egészségünk egy része az ételeinkben rejlik, nem hiába mondják: "Az vagy,amit megeszel." :)

Továbbra is várjuk receptötleteiteket, ha van kedvetek kedvenc recepteiteket más Anyukákkal és Apukákkal is megosztani! 

Köszönjük!

 kép innen

1.

Répafőzelék zsenge karalábéval és fasírt

image

8 hónapos kortól ajánljuk, 1 éves kortól tejjel is készíthető

Első receptünk kiváló élelmirost-és karotin forrás. Igazi friss tavaszi étel, a friss zöldéségekből pedig nagyon ízletes és finom. 

Hozzávalók egy felnőtt és egy babaadaghoz:

  • 4 közepes sárgarépa,
  • 1 zsenge karalábé
  • 1 evőkanál étolaj
  • 1 ek teljes kiörlésű búzaliszt
  • jódozott só
  • kiscsokor petrezselyem
  • 1 dl tej vagy zabtej

Mosd meg, hámozd meg, majd vágd vékony karikákra a répát és kis kockákra a karalábét. Melegítsd meg az olajat, és párold pár percig rajta a karalábét és a sárgarépát. Öntsd fel egy picike vízzel és főd meg puhulásig.

Keverd össze a lisztet a (zab) tejjel és folyamatos kevergetés közben lassan öntsd rá a zöldségekre. A legvégén szórd rá a felaprított petrezselymet. A babaadagot turmixold össze, a saját adagodat meg is sózhatod.

Fasírt hozzávalói:

  • 15 dkg darált pulykahús
  • 1 evőkanál reszelt hagyma
  • 1 kisgerezd fokhagyma péppé zúzva
  • két evőkanál darált tisztított mandula vagy napraforgómag
  • jódozott só
  • őrölt kömény
  • zsemlemorzsa

A hozzávalókat keverd össze és formálj belőle gombócokat. A gombóckákat hempergesd bele a zsemlemorzsába és rakd sütőpapírra, majd 200 fokon süsd ropogósra. Ha szívesen rág a babád, add a kezébe,ha inkább pépeset eszik még, akkor turmixold bele a püréjébe.

JÓ ÉTVÁGYAT! 

 

 -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------